AKTUELNO

Tači neće biti deo tima na konsultacijama u Briselu, 8. januara, jer će, kako je kazao, tada biti na Brezovici na skijanju.

Jedan od dvojice koordinatora prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogrdom, Fatmir Ljimaj, kaže da im predsednik privremenih institucija, Hašim Tači, još nije dostavio dokumentaciju o dosadašnjem procesu, piše Koha onlajn.

Ljimaj je novinarima rekao da su dobili uveravanje od Tačija da će im dostaviti dokumentaciju o svim dosadašnjim susretima u okviru dijaloga sa predsednikom Srbije Aleksantrom Vučićem, ali da to još nije učinio.

- Do sada nismo dobili ništa - rekao je Ljimaj.

Koha to tumači kao nedostatak komunikacije između tima i Tačija i dodaje da iz kabineta kosovskog predsednika nisu rekli zašto dokumenta nisu dostavljena.

Inače, Tači neće biti deo tima na konsultacijama u Briselu, 8. januara, jer će, kako je kazao, tada biti na Brezovici na skijanju. A predsednik parlamenta Kadri Veselji je u intervjuu za KosovaPres rekao da će Tačijeva uloga u timu biti "dopuna", kao što je i njegova ili premijera Ramuša Haradinaja.

#Hašim Tači

#Kosovo

'